30 mars, 2009

DAG 7. Tsunami Katastrofen i Thailand

Som vi alla kommer ihåg så drabbades Thailand av en Tsunami 26 December 2004. Där vi befinner oss har man inte märkt av detta något, förutom skyltar på öarna som säger att man ska ta sig högt upp vid en ny händelse.

Idag har vi varit på en ö som heter Hong Island, underbart vacker ö kommer ett eget inlägg med bilder som själva ö men detta inlägg tänkte jag skriva om den lilla lilla del av katastrofen som vi såg idag.

På ön som vi befann hos på finns en stig i skogen, en natur stig där man kan se orkidèer och om man har tur vackra fåglar, i början av denna stig så står en minnes sten till dom drabbade.

När vi gick in på stigen så ligger det vrak av båtar som slungats upp av vågen och slitits sönder, dessa båtar har man låtit ligga kvar som minne av naturens krafter. Längre upp på stigen kom vi till en avsatt där sitter en skylt som berättar att man räddad 50 människor många svårt skadade från denna plats.

Denna stig fanns nämligen även innan Tsunamin och folket på stranden sprang upp via denna stig för att komma så högt upp dom kunde.

Bilder nedan visar lite av det vi såg idag.

Glömde vända på bilden men det är D och min pappa som står på platsen där dessa 50 människor räddades
Samm plats fast annat håll.

Denna skylt står strax före båt vraken.


Dessa båtar ligger ute i skogen en bra bit från stranden.











Minnes stenen.


Inga kommentarer: